In Memoriam Willem Vreeburg

Geplaatst: 20 november 2017 door Noorderligt NU

Ik sta hier op de eerste plaats namens Piet, Jan en Fons, ik hoop hier ook te staan namens iedereen die ooit met Noorderligt van doen heeft gehad.

Noorderligt was de beste tijd van ons leven, de adrenaline vloog in het rond, de opwinding om een concertzaal te beginnen. Te ontdekken hoe dat moest, hoe je dat moet aanpakken en overeind te houden; we waren er dag en nacht.

Selfmade men waren wij met Willem als counterpoint in alle discussies: Willem wat vind jij er nou van : mwah; "Niet alle paarden heten piet" en we lachten onze opwinding over de argumenten weg en gingen gewoon aan de slag.

Of hij opende de vergadering of bespreking -met wie dan ook- met "Ik leg mijn geval op tafel" glimlachte vriendelijk naar iedereen en nam het woord. Noorderligt werd een succes, we hebben veel mensen een groot plezier gedaan. Vele grote namen en namen die later groots werden stonden op ons podium.

Om dat voor elkaar te krijgen was Willem: de bootsman, het oliemannetje, de sociale entrepreneur, hij zorgde dat het liep, de machinekamer met de zorg voor de vrijwilligers, de horeca, de indeling van het uitvoerende werk, de vrolijke rooster avonden, de doorzak, jaarlijks den uitstap - nu nog steeds legendarisch -,

Willem was de stille kracht die veel bleke rock n rollers op de fiets kreeg voor een stevige toertocht door Brabant en ook de man die verrassend provocatief uit de hoek kon komen en zo ook eens Lemmy van Motorhead vroeg of ie nu wel of niet een nazi was. Die nam daar, na de show bij het doorzakken uitgebreid de tijd voor en beiden spraken over de geschiedenis van oorlog en vrede.

Sommige herinneringen zijn een beetje een blur geworden, we deden zoveel, heel veel concerten, swingavonden, de eerste dance, bom-melding, indoor-festivals, Mundial; er was altijd wel wat aan de hand, ware het niet dat Willem daar geamuseerd sarcastisch op kon reageren en vooral kalm zijn ding deed. In de aanloop wat later 013 zou worden deed hij hetzelfde, een baken, onze bouwheer die namens zijn club ons vertegenwoordigde in de opmaat naar een nieuw gebouw:

Willem Vreeburg, onze beste man.

 

Frank van Iersel, 17 november 2017

 

 

Willem Vreeburg, 09-02-1948 / 11-11-2017


www.cubra.nl/specialebijdragen/willemvreeburg/welcome.htm

Geplaatst: 20 november 2017 door Noorderligt NU

Reageer via Facebook

Ook bijdragen aan het archief? Neem contact op met de redactie!