Noorderligt NU Feest: 20 jaar Geleden!

Sluiting Noorderligt & Opening 013

Op zaterdagavond 10 november wordt weer het jaarlijkse Noorderligt NU feest gehouden op ons inmiddels vaste adres: Paradox Tilburg.

Noorderligt NU Feest Op zondag 25 oktober 1998 speelde Lemmy met zijn band Motorhead de laatste muzikale noten in Noorderligt Tilburg. Vrijdag 13 november 1998 speelde Vengeance (als support act van Savatage) de eerste show in Popcentrum 013.

Komend najaar, op zaterdagavond 10 november is het dus weer tijd om de koppen bij elkaar te steken, de glazen te heffen en herinneringen op te halen. Uiteraard zullen we stilstaan bij onze Willem Vreeburg die vorig jaar op 11 november overleed.
Er zijn die avond optredens van Ana Barreto en de Americana band Grammylou.

Presentatie boek Willem's Wondere Wereld

Deze avond wordt het boek 'Willem´s Wondere wereld' gepresenteerd. Het is een boek in de serie ´In Tilburg´ waarin een mooi overzicht gemaakt is van Willem Vreeburg's fotowerk. Willlem zal herdacht worden als mede-initiator van Noorderligt en 013 in Tilburg. Maar zeker ook als begeleider van al die honderden jonge vrijwilligers die beide toko's draaiende gehouden hebben.
Op CuBra is Willem bekend om zijn bijzondere foto's. Vele honderden zijn op deze website gepubliceerd. Hij had een bijzondere kijk op de wereld om hem heen. Kleine details die velen van ons misschien niet zouden opvallen, zag hij wel. Hij stopte er wel voor en legde het vast met zijn camera. Hilarisch is eigenlijk de wereld om ons heen, en Willem zag dat.

Omslag Willem’s Wondere Wereld Een jaar na zijn overlijden en 20 jaar na het sluiten van Noorderligt en het open gaan van 013 is er een boek gemaakt met een overzicht van zijn fotowerk.
Geniet mee met Willem's kijk op onze wondere wereld. Bestel hier het boek vooraf voor 12,50 euro tot 10 november. Later kun je het boek ook kopen voor 15 euro in de Tilburgse boekhandels of op www.boekenfabriek.nl
Stuur een mail naar han@gianotten.nl en vermeld:

  • je naam en adres
  • kom je het boek halen op de reunieavond op 10 november in Parardox van Noorderligt
  • of haal je het boek later op bij Gianotten Printed Media, Bredaseweg 61 Tilburg

Ana Barreto

De in Lissabon geboren zangeres en liedjesschrijfster Ana Barreto is alweer een paar jaar in Nederland na 7 jaar in Bahia in Brazilië gewoond en gewerkt te hebben. Haar muzikale stijl is jazzy bossa nova, samba, reggae, fado en Braziliaanse dance. Naast eigen composities worden ook populaire Braziliaanse ledjes (MBP) gespeeld. Elk gezongen lied is een (reis)verhaal. Elke verhaal is een wereld. Muziek is de taal.

In Nederland speelde Ana bij Nega, Duo Saudades, Azul, UCIM, Medicamento, Ongetemd en Ana Terra. In de herfst komt het debuutalbum van Ana uit, met zelfgeschreven nummers.
Voor Willem Vreeburg heeft Ana een speciaal lied geschreven dat ze deze avond zal zingen.

Grammylou

Een nog onbekend pareltje in de Nederlandse Americana scene is de Tilburgse band Grammylou.
Als je liefhebber bent van Gram Parsons, Emmylou Harris, Robert Plant & Allison Krauss, Johnny Cash en The Rolling Stones, dan zit je vanavond goed bij hun concert.
“Downhome pickin’ and grinnin’. Roots, country, Americana and some good old rock n roll. Real music played by Real People.”

Ralph Schraven en Monica Knaapen vonden elkaar in hun gezamenlijke voorliefde voor alt-country en Americana. Monica speelde eerder in Blackberry Blossom, waarmee ze luisterliedjes in het folk / Americana genre ten gehore bracht, terwijl rootsrocker Ralph de grotere podia kaalschuurde als leadgitarist in zijn band Mufkin Tass. In Grammylou komen beide sporen samen en nemen ze je mee op een roadtrip door het soms dorre, dan weer vruchtbare Amerikaanse landschap.
De bandnaam is een eerbetoon aan hun vroegste inspiratiebronnen Gram Parsons en Emmylou Harris. Vergezeld door bassist Luc Broers, hammondspeler Frankie Vee en drummer Hans Raaijmakers brengt Grammylou muziek die diep geworteld is in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden, waar de rock zich kruist met country, met verhalen over gebroken harten, de zoektocht naar ware liefde, veel drank en hier en daar n moord.

Geïnspireerd door het geluid van de late sixties, vroege seventies, doet het soms denken aan de Stones in hun Sticky Fingers-periode, Steve Earle, of Robert Plant en Allison Krauss. In 2016 werkt Grammylou aan haar debuutalbum met eigen werk. De singles “ Get Up” en “Song For You” zijn begin van dit jaar al gereleased en geven een goed beeld van wat we van dat album mogen verwachten.

 

NOORDERLIGT NU FEEST
Paradox Tilburg
zaterdag 10 november
Zaal open: 20.30 uur
Enree: € 5,-
Kaartjes zijn via de website van Paradox verkrijgbaar:
https://paradoxtilburg.nl/programma/noorderligt-nu-2/

Reageer via Facebook